Dit weekend zijn er werkzaamheden waarvoor alle systemen van het Schadefonds worden afgesloten. U kunt daardoor helaas geen online aanvraag doen. Vanaf maandag is dat wel weer mogelijk. Excuses voor het ongemak.

Menu

Zwart-wit

Is het voor u prettiger om de site in zwart-wit te gebruiken? Klik dan bovenaan de website op ‘Zwart/wit aan’. De knoppen en teksten worden dan zwart-wit. U kunt de functie weer uitzetten door bovenaan op ‘Zwart-wit uit’ te klikken.

Menu ‘Toegankelijkheid’

Bovenaan deze website staat de knop ‘Toegankelijkheid’. Wanneer u op deze knop klikt, opent het toegankelijkheidsmenu. Hieronder leest u een uitleg over alle opties in het menu.

Voorlezen

U kunt de tekst op deze website op twee manieren laten voorlezen:

  • Zeven en voorlezen (hand-symbool)
    Met deze functie kunt u de muis boven een tekst laten zweven. Daarna wordt de tekst voorgelezen. Klik op het symbool met de hand en zweef daarna boven de tekst.
  • Automatisch voorlezen (afspeelknop)
    Gebruik de driehoekige afspeelknop om de pagina automatisch te laten voorlezen. Of selecteer eerst de tekst die u wilt lezen, en klik daarna op de afspeelknop.

Wilt u het voorlezen stoppen? Klik dan op het vierkante symbool.

Vertalen

Is Nederlands niet uw eerste taal? Gebruik het talen-symbool om de teksten te vertalen naar een andere taal.

Beeldwoordenboek

Misschien staan er woorden op deze site die u niet kent. U kunt dan het woord selecteren en op het beeldwoordenboek klikken. U ziet nu een afbeelding met de betekenis van het woord.

Mp3-maker

Met de mp3-maker kunt u tekst omzetten naar spraak. Klik eerst op het mp3-symbool. Selecteer daarna de tekst die u wilt omzetten en klik op ‘Genereer’. U kunt nu een mp3-bestand downloaden met de gesproken tekst.

Schermmasker

Het schermmasker (symbool met het oog) blokkeert afleiding op het scherm. Klik eerst op het symbool met het oog, en beweeg daarna de muis over de website.

Vergrootglas

Wilt u voorgelezen tekst vergroten? Kies dan voor het symbool met een vergrootglas. Klik daarna op de tekst die u wilt laten voorlezen.

Pagina vereenvoudigen

Gebruik het symbool met de pijl om de pagina eenvoudiger te maken. U kunt bijvoorbeeld het lettertype vergroten of de paginakleuren veranderen.

Hulp

Heeft u hulp nodig om de functies te gebruiken? Klik dan op het vraagteken.

Instellingen

Met het tandwiel kunt u de toegankelijkheid aanpassen aan uw eigen voorkeuren. Bijvoorbeeld door de kleuren voor het schermmasker en het toegankelijkheidsmenu te kiezen.