Dit weekend zijn er werkzaamheden waarvoor alle systemen van het Schadefonds worden afgesloten. U kunt daardoor helaas geen online aanvraag doen. Vanaf maandag is dat wel weer mogelijk. Excuses voor het ongemak.

Menu
 • 1. Je solliciteert

  Je kunt online solliciteren via de knop die bij de vacature staat. Hier vul je je persoonlijke gegevens, CV en motivatie in. Na het versturen van je sollicitatie ontvang je een automatische ontvangstbevestiging en binnen twee weken na de sluitingsdatum van de vacature krijg je een reactie van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

 • 2. Eerste gesprek

  Zien we een match, dan nodigen wij je zo snel mogelijk uit voor een gesprek met de selectie advies commissie. In dit gesprek, waarbij ook je toekomstige leidinggevende en een vakinhoudelijke collega aanwezig zijn, leren we elkaar beter kennen en kijken we of je geschikt bent. Afhankelijk van de functie waar je op solliciteert, vragen we je ook een test of een assessment te doen.

 • 3. Tweede gesprek

  Als we na het eerste gesprek allebei nog steeds geïnteresseerd zijn en verder willen praten, plannen we een vervolggesprek met de benoemingscommissie. Deze bestaat uit een aantal collega’s van jouw toekomstige afdeling. Met dit gesprek kijken we of je in het team past.

 • 4. Match

  Zijn we allebei enthousiast? Dan nodigen we je uit voor het arbeidsvoorwaardengesprek. Een collega van HRM vertelt je alles over de voorwaarden en je kunt natuurlijk zelf ook vragen stellen. Na afloop van dit gesprek ontvang je je arbeidsovereenkomst met de overeengekomen voorwaarden.

Assessment

Voor de functie van juridisch behandelaar vragen we je om tijdens de sollicitatieprocedure een test of een assessment te doen. De resultaten van de test of assessment bespreken we met jou en nemen we mee in de beoordeling of jij de geschikte kandidaat bent voor de functie.

Verklaring Omtrent Gedrag

Iedere medewerker die bij ons komt werken vragen wij om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). De kosten hiervan kun je achteraf declareren. De originele verklaring dient voor je eerste werkdag bij ons binnen te zijn.

Eed of belofte

Als medewerker van het Schadefonds vragen we je een eed of belofte af te leggen. Dit is een verklaring over jouw functievervulling als ambtenaar. Je krijgt hierbij informatie over de integriteitscode van het Schadefonds. Nieuwe medewerkers leggen deze eed of belofte af binnen een maand na hun indiensttreding.

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op