“De tijd was rijp. Ik was doorgegroeid in mijn functie en had me ook op andere vlakken ontwikkeld. Als extra takenpakket ondersteunde ik één van de beleidsmedewerkers. Die werkzaamheden spraken me erg aan en toen er een plek vrij kwam op de afdeling heb ik meteen gesolliciteerd. Ik kon mijn jarenlange ervaring in het primaire proces meenemen naar deze functie en dat kwam heel goed van pas.

Op een andere plek mijn steentje bijdragen

Als beleidsmedewerker sta ik iets verder van het aanvraagproces af en ik merkte dat ik dat nodig had. De gesprekken die je voert met slachtoffers kunnen soms intensief zijn. Ik heb daar enorm veel van geleerd, maar het is goed dat ik nu op een andere plek mijn steentje kan bijdragen.

Nu ben ik samen met de Commissie verantwoordelijk voor het beleid dat wordt toegepast om de aanvragen te beoordelen. Aan welke voorwaarden moet een aanvraag voldoen? Ik zorg ervoor dat het beleid in lijn is en blijft met maatschappelijke ontwikkelingen en wetswijzigingen. Regelmatig hebben we overleg met ketenpartners zoals Slachtofferhulp Nederland, het ministerie van Justitie en Veiligheid en de politie. Als er dingen spelen die overkoepelend zijn, vertegenwoordigen wij als beleidsmedewerkers het Schadefonds.

Samen mijlpalen vieren

Samenwerken vind ik heel leuk en dat zit meer in deze functie dan in mijn vorige. Ik heb nu veel mensen nodig; mijn collega’s van communicatie, mijn leidinggevende, de directeur en onze ketenpartners. De lijnen zijn hier kort. Ik zit regelmatig bij de directeur op de kamer, zij denkt in veel dingen mee. Als ik ergens tegenaan loop staat haar deur altijd open om even te sparren over de situatie. Dat is wel uniek aan deze organisatie, dat je direct kunt afstemmen met de directie. Dat betekent ook dat je sneller dingen gedaan krijgt. Dat maakt mijn werk divers en dynamisch, samen zijn we bezig om dingen voor elkaar te krijgen. En je kunt de mijlpalen samen vieren.

“Dat is wel uniek aan deze organisatie, dat je direct kunt afstemmen met de directie”

De arbeidsvoorwaarden zijn gewoon top

Het Schadefonds is een warme organisatie met oog voor haar medewerkers. Veel is bespreekbaar. Mijn collega’s zijn open en transparant. Tien jaar geleden begon ik op mijn 23e en heb ik privé ook een hele ontwikkeling doorgemaakt. Ik heb nu een gezin met kinderen en dan heb je meer flexibiliteit nodig dan wanneer je alleen bent. Daar is begrip voor. De arbeidsvoorwaarden zijn gewoon top. Daarnaast beteken je in je werk bij het Schadefonds iets voor de maatschappij. Je doet iets voor slachtoffers die iets heftigs hebben meegemaakt. Wij hopen ze een steuntje in de rug te geven, zodat ze verder kunnen.