“Ik had leuke collega’s en het werk sprak me erg aan. Er zijn zoveel slachtoffers die zich niet gehoord voelen en geen erkenning krijgen via een andere weg. De erkenning die we namens de samenleving geven doet veel met mensen. Het is belangrijk werk en dat wilde ik graag blijven doen. Toen er een vacature voor juridisch behandelaar beschikbaar kwam heb ik meteen gesolliciteerd en ik werd aangenomen. Nu zit ik in mijn opleidingstraject.

Vol vertrouwen van start

De eerste twee weken komt er veel op je af. Vier of vijf collega’s geven een training waarbij alle aspecten van het aanvraagproces aan bod komen. Zowel theoretisch als in het contact met de aanvrager. Je oefent veel met diverse zaken en krijgt ook beltraining. Als je in je opleiding zit behandel je alle zaken zelfstandig, maar bij de beslissing kijkt er nog iemand mee. Het is een intensief traject, maar vooral een fijne start omdat je vol zelfvertrouwen met je nieuwe baan begint.

“We hebben allemaal andere ervaringen in het leven en hoe breder wij als collega’s denken, hoe beter we ons kunnen verplaatsen in slachtoffers”

Een warm bad

Het klinkt als een cliché, maar bij het Schadefonds kom je in een warm bad terecht. Iedereen is heel open en je kunt je zaken bespreken zonder dat iemand daar moeilijk over doet. Dat vind ik belangrijk, omdat zaken zo uiteenlopen dat het fijn is om te sparren met collega’s. Verschillende visies te horen. Daarnaast is ervaring belangrijk, daar leer je veel van. We hebben allemaal andere ervaringen in het leven en hoe breder wij als collega’s denken, hoe beter we ons kunnen verplaatsen in slachtoffers. Daarom is het goed om met elkaar te blijven delen. Dat komt de beslissing en de slachtoffers ten goede. Ik vind dat een fijne werkwijze.