“Ik ben verantwoordelijk voor het uitkeren en monitoren van tegemoetkomingen aan slachtoffers. Ook stel ik rapportages op en zorg ik dat we er in het geheel financieel goed voor staan. Maar ik heb meerdere taken. Omdat onze afdeling niet groot is, ben je met veel verschillende dingen bezig en moet je van alles wel iets weten. Dat maakt het werk hier heel veelzijdig.

“Voor een overheidsinstantie is het Schadefonds een kleine organisatie. De lijnen zijn kort en iedereen kent elkaar”

Geen vergadercultuur

Voor een overheidsinstantie is het Schadefonds een kleine organisatie. De lijnen zijn kort en iedereen kent elkaar. Dat zorgt voor een fijne werksfeer en een warm gevoel onder collega’s. Geen vergadercultuur, maar een leuke omgeving met jonge mensen. Daarnaast heb je alle mogelijkheden om je te ontwikkelen in je werk en door te stromen. Dat heb ik gedaan vanaf het moment dat ik binnenkwam. Ik had toen nooit gedacht dat ik hier tien jaar zou werken. Maar het voelde altijd fijn en ik kon altijd weer iets nieuws leren en stappen maken. En nog steeds heb ik het heel erg naar mijn zin.

Goede privé- werkbalans

Ook de combinatie thuiswerken en op kantoor zijn is heel flexibel. Als je werkt en kleine kinderen hebt kan dat nogal eens voor uitdagingen zorgen. Daar wordt heel goed op gereageerd en je krijgt hulp waar nodig. Hoe kun je alles goed combineren terwijl je wel doet wat je moet doen? Veel is bespreekbaar, ook met collega’s. Zo krijg je niet het gevoel dat je ergens tekortschiet. Dat is niet bij iedere werkgever zo en wat mij betreft heel veel waard.

Een werkgever die met je meedenkt

Ik heb net een langere periode gehad waarin mijn privésituatie meer aandacht van me nodig had dan normaal en daar is alle begrip voor. Bij het Schadefonds heb je een werkgever die met je meedenkt en je zoveel mogelijk vrij laat om zelf te kijken wat op dat moment de beste privé- werkbalans is. Hoe uitdagend ook. Je krijgt de ruimte om te zorgen dat alles loopt en de aandacht krijgt die op dat moment even nodig is. Dat vind ik heel bijzonder en is ook zeker een reden voor mij om te blijven.