“Ik wilde van arbeidsrecht niet mijn werk maken en ben na mijn studie eerst het basisonderwijs ingegaan. Dat bleek geen succes. Na een lastige periode kwam ik tot de conclusie dat ik toch juridisch werk wilde doen. Via via kwam ik terecht bij een slachtofferadvocaat en liep een tijdje met haar mee. Ik heb aanvragen begeleid, bezwaren ingediend en hoorzittingen bijgewoond. Dit sprak me heel erg aan, maar ik wilde niet zelf als advocaat aan de slag. Toen deze functie bij het Schadefonds voorbij kwam dacht ik ’dit is de baan voor mij’. En nu zit ik hier ruim een jaar en ben nog steeds dik tevreden.

“Wat je nodig hebt om bij het Schadefonds te werken? Je moet het leuk vinden om mensen te helpen. Dat is mijn grootste drijfveer”

Meer dan gewoon een baan

Wat je nodig hebt om bij het Schadefonds te werken? Je moet het leuk vinden om mensen te helpen. Dat is mijn grootste drijfveer. Ik zocht werk waarin ik een verschil kon maken. Waarin ik iets kon betekenen voor de maatschappij. Ik zocht meer dan gewoon een baan. En dat is nu heel concreet. Ik kom in direct contact met iemand in wiens leven ik een verschil maak.

Twee weken opleiding

Iedereen die hier start als juridisch behandelaar krijgt twee weken opleiding van vier opleiders. Na die twee weken ben je zelf in staat aanvragen te beoordelen. Je wordt dus niet vanaf dag één in het diepe gegooid met de mededeling ‘als je vragen hebt hoor ik het wel’. In die twee weken wordt alles behandeld wat je moet weten. Ik vond dat heel prettig. Ben nooit eerder zo gestart met een baan, dat is wel echt een groot pluspunt. En je hebt een vast opleidingsgroepje dus je kan ook bij elkaar terecht. Ik heb nog vaak contact met mijn groep, af en toe gaan we iets drinken na werk.

Een plek waar je je kunt ontwikkelen

Als je eenmaal gestart bent, krijg je alle kansen om taken op te pakken naast je eigen functie. Bij het Schadefonds heb je een plek waar je je kunt ontwikkelen. En omdat je bij de overheid werkt, zijn er veel doorgroeimogelijkheden. Het is een echt leuke werkplek, met leuke collega’s en het werk is inhoudelijk interessant.”